Huis van Hermelien staat nu ook te koop

Amper een week nadat het huis van Harry Potter onder de hamer gaat, is nu ook het huis van collega-tovenaar Hermelien Griffel te koop. Fans moeten wel flink wat galjoenen ophoesten, want het statige optrekje moet maar liefst 2,8 miljoen euro opbrengen.

De woonst van Hermelien Griffel verscheen niet zo prominent in de films als dat van Harry Potter. Fans moesten wachten tot de zevende film, ‘Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1’ voordat ze het ouderlijk huis van de pientere heks te zien kregen.

Aangezien de Griffels in de boekenreeks een welgesteld gezin was, woonden ze in de films natuurlijk niet in een simpel optrekje. Zo beschikt het huis volgens de makelaar over maar liefst zes slaapkamers (waarvan één met balkon), twee badkamers en een voor- en achtertuin bovenop de gebruikelijke kamers. Bovendien staat het onderkomen in een rustige cul-de-sac in de gegoede Londense buitenwijk Hampstead Garden.

Dat alles in combinatie met het feit dat het huis voor de eerste keer in zestig jaar onder de hamer gaat, leidt natuurlijk tot een stevig prijskaartje. Zo vraagt de huidige eigenaar 2,4 miljoen pond (2,8 miljoen euro) voor het nederige stulpje.

Foto Arlington Residential