Huis uit ‘Harry Potter’-films staat te koop

Fans van ‘Harry Potter’ die altijd al droomden om in het huis van de tovenaar te wonen, kunnen hun droom werkelijkheid maken. Het huis dat in de films doorgaat als dat op Ligusterlaan 4 staat te koop, inclusief kast onder de trap.

Voor de ‘Harry Potter’-films werden de opnames van het huis van de Duffelingen geschoten in Martins Heron, een buitenwijk van het stadje Bracknell nabij Londen. De doodlopende straat waarin het huis staat werd in 2001 gekozen uit honderden kandidaten om Klein Zanikem uit de boeken tot leven te wekken op het grote scherm.

De populariteit van de films en de boeken heeft een stevige prijsstijging veroorzaakt. Bij de vorige verkoop in 2010 ging het huis onder de hamer voor 290.000 pond (340.000 euro). Nu bedraagt de vraagprijs 475.000 pond (555.000 euro). Vastgoedmakelaar Chancellors maakt wel gewag van een recente renovatie, die de woning met drie slaapkamers (zonder de kamer onder de trap) naar een kwalitatief hoog niveau heeft getild.

Fans die geen half miljoen op overschot hebben liggen, kunnen een replica van het huis bezoeken tijdens de Warner Bros Studio Tour in Londen.

Foto Chancellors