Ondanks de drukte krijgt Chinese een vliegtuig voor haarzelf

Om het Chinese Nieuwjaarsfeest te vieren, keren heel wat Chinezen terug naar hun geboortestreek. Door een zware sneeuwstorm werden al heel wat treinen afgelast, waardoor duizenden Chinezen gestrand zijn in het station van Kanton. Diezelfde sneeuwstorm zorgde er ook voor dat enkele vluchten werden uitgesteld, waardoor een gelukkige reizigster het vliegtuig voor zichzelf had.

In tegenstelling tot de mensen in het station, die Kanton wilden verlaten, reisde mevrouw Zhang juist naar de stad in het zuidoosten van China. Vanwege de sneeuwstorm zouden heel wat vluchten later vertrekken. De luchtvaartmaatschappij gaf reizigers daarom de keuze om vroegere vlucht te nemen.

Zhang zat niet in met een vertraging en weigerde het aanbod van de luchtvaartmaatschappij. Blijkbaar was zij de enige die deze keuze maakte, want eenmaal aan boord bleek dat ze de enige passagier was. Dolblij deelde ze haar ervaring op de Chinese sociaalnetwerksite Weibo.

“Ik ben zo gelukkig, dit was een unieke levenservaring voor me”, reageert Zhang aan de BBC. Aan de Britse openbare omroep bevestigde ze ook dat ze een gepersonaliseerde service kreeg van de stewards. De prijs voor haar privévlucht kent ze niet omdat haar werkgever de reis betaalt. Naar schatting koste het ticket 1.200 yuan, ofwel 167 euro.

Foto: Weibo / Miffyscat