Verguisde farmadirecteur koopt uniek album van Wu-Tang Clan

Martin Shkreli, de CEO van Turing Pharma, kwam in september al in opspraak omdat hij de prijs van Daraprim met 5000% verhoogde. Nu haalt de Amerikaan opnieuw de headlines, omdat hij een uniek album van Wu-Tang Clan opkocht.

The Wu – Once Upon a Time in Shaolin van hiphopformatie Wu-Tang Clan bevat 31 nummers, maar de kans is groot dat je het nooit zal horen. Er bestaat slechts één fysiek exemplaar van het album en dat werd verkocht aan de hoogste bieder. Die mag kiezen wat hij ermee doet, zolang hij het niet commercieel op de markt brengt.

Bloomsberg Businessweek maakt nu bekend dat Martin Shkreli de enige cd heeft aangekocht voor twee miljoen dollar. De verguisde CEO pakt uit met het nieuws op Twitter, terwijl hij opnieuw controverse lijkt op te zoeken. “Als er een vreemde leegte is in de cd-verzameling van jouw favoriete artiest, dan weet hoe dat komt”, liet Shkreli weten via Twitter.

Aan Bloomberg liet Shkreli weten dat hij nog niet naar The Wu heeft geluisterd. Die ervaring bewaart hij voor wanneer hij in een dipje zit. “Misschien zal ik er eerder naar luisteren als Taylor Swift aandringt, maar voorlopig hou ik het album voor een regenachtige dag”, besluit Shkreli.

RZA, producer van het album en lid van Wu-Tang Clan, lijkt verveeld te zitten met de verkoop. Nadat hij hoorde dat Bloomberg het nieuws zou brengen, mailde hij een statement. “Het akkoord rond de verkoop van ‘Once Upon a Time in Shaolin’ werd in mei al gesloten, voordat de manier van zakendoen van Martin Shkreli aan het licht kwam. We hebben besloten een groot deel van de opbrengst aan het goede doel te schenken”, aldus RZA.

Shkreli heeft de smaak echter te pakken. Op Twitter vraagt hij lustig rond bij welke artiest hij zijn volgende privéalbum moet bestellen en hoeveel hij moet bieden.