Wu-Tang Clan maakt slechts één exemplaar van hun nieuwste album

De Amerikaanse hiphopformatie Wu-Tang Clan brengt binnenkort hun nieuwe dubbelalbum uit. Het nieuwe album, ‘The Wu – Once Upon A Time In Shaolin’, zal 31 nieuwe tracks bevatten met gastoptredens van Bonnie Jo Mason, Redman en spelers van FC Barcelona. Jammer genoeg zal je het album waarschijnlijk nooit kunnen beluisteren want Wu-Tang Clan brengt er slecht één exemplaar van uit, dat verkocht wordt aan de hoogste bieder.

The Wu’ zal slechts één fysiek exemplaar hebben en zal niet digitaal verspreid worden. De redenering hierachter is dat in de tijd van Beethoven en Mozart muzikanten vergeleken werden met kunstenaars. Vandaag de dag worden muzikanten niet meer vergeleken met grote kunstenaars en daar hebben de leden van de Wu-Tang Clan het moeilijk mee.

Het album zal rond de wereld toeren en afgespeeld worden in galerijen, museums en op festivals. Daarna verdwijnt het in de privécollectie van de eigenaar. Doordat het grote publiek het album maar een paar keer in hun leven zal kunnen horen, hoopt de Wu-Tang Clan dat ze terug een grotere waarde gaan hechten aan muziek en dat ze muzikanten terug als kunstenaars zien.

Niet iedereen is hiermee akkoord. Dan en Dave zijn twee kerels die op Indiegogo, een website voor crowdfunding, geld proberen in te zamelen om het album te kopen. Als ze het winnen, zullen ze het album nadien digitaal verspreiden omdat ze niet willen dat er slechts één rijkaard naar kan luisteren.  Ze hopen dat één miljoen dollar genoeg zal zijn om het album te kopen. Voorlopig hebben ze nog maar 70 dollar ingezameld.