Tanita de Mey verovert Belgodyssee-prijs

20151210 - BRUSSELS, BELGIUM: Thierry Dupiereux (L'Avenir), Monique Raffaals (Metro) and Eglantinne Nyssen, winner of the 'best article award' pictured during the award ceremony of eleventh edition of the Belgodyssee for young journalists, at the Royal Palace in Brussels, Thursday 10 December 2015. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS

De 21-jarige Tanita de Mey heeft tijdens de jaarlijkse Belgodyssee-wedstrijd de prijs van Metro in de wacht gesleept. Ze haalde het met een reportage over cohousing.

Belgodyssee is een initiatief van het Prins Filipfonds, Metro, VRT, RTBF en l’Avenir. Het biedt jonge journalisten uit de drie Gemeenschappen de kans om als Nederlands-Franstalig duo een reportage uit te werken. De elfde editie stond in het teken van ‘nieuwe vormen van solidariteit’.

Tanita de Mey (foto tweede van rechts) trok aan het langste eind met een reportage over cohousing. Uit handen van Metro-directeur Monique Raaffels kreeg ze in het Koninklijk Paleis te Brussel – waar ook koning Filip present tekende – een iPad overhandigd.

Als bachelorstudente in de journalistiek aan het Arteveldehogeschool in Gent, mag ze bovendien een betaalde stage lopen bij Metro. «Belgodyssee was een fantastische ervaring, en mijn stage wordt dat ongetwijfeld ook», straalde de Lokerse.

Als algemene winnaars kwamen Claudia Frickel en haar Franstalige collega Sophie Mergen uit de bus. Zij mogen stage lopen bij VRT en RTBF. Frickel won met een artikel over de vzw Aditi, een organisatie die seksuele dienstverlening mogelijk maakt voor mensen met een beperking.

Janne Vandevelde en Nicolas Lowyck ontvingen de prijs voor beste samenwerking. Vandevelde schreef over rouwverwerking bij kinderen. Eglantinne Nyssen werd tot slot gelauwerd in de categorie ‘best geschreven artikel’.