Gilbert meer dan klaar voor de Ronde van Vlaanderen

Gilbert meer dan klaar voor de Ronde van Vlaanderen

Na zijn tweede plaats in zowel de E3 Harelbeke als Dwars door Vlaanderen gold Gilbert al als een van de favorieten voor de komende Ronde van Vlaanderen, maar na zijn demonstratie in de eerste rit van de Driedaagse is dat nog meer het geval.

De Ardennees maakte zelf het verschil bij de laatste beklimming van de Muur van Geraardsbergen, waar hij een pak sneller dan de verzamelde concurrentie naar boven reed. Gilbert knoopte er een solo van 18 kilometer aan vast, terwijl de Australische hardrijder Luke Durbridge in de achtervolging geen meter dichterbij kwam.

Aan de streep had de voormalige wereldkampioen een voorsprong van zeventien seconden uitgebouwd, waardoor hij een optie neemt op de eindzege.

«Het is nog veel te vroeg om daar aan te denken», blijft Gilbert bescheiden. Met name de afsluitende tijdrit over 14 kilometer baart de renner van QuickStep Floors enigszins zorgen. «Durbrigde heeft veel kwaliteiten tegen de klok, al heb ik vernomen dat er veel bochten in het parcours zitten. Dat is wel in mijn voordeel.»

Naast de eindoverwinning in de Driedaagse denkt Gilbert natuurlijk ook al aan zondag, waar hij voor het eerst sinds lang tot de kanshebbers behoort. «Het is geen geheim dat ik de Ronde van Vlaanderen graag eens zou winnen, maar ik eis het kopmanschap zeker niet op. Dat zou pas een grote vergissing zijn. Op het einde van de Ronde moeten we de juiste kaart trekken en het afmaken.»

Morgen staat er een rit van 192,9 kilometer tussen Zottegem en Koksijde op het programma, met aankomst op de Ter Duinenlaan.