Deschacht komt ervan af met fikse geldboete

Deschacht komt ervan af met fikse geldboete

De bal ging aan het rollen toen de controlecel van de Kansspelcommissie vorig jaar een onderzoek voerde naar het gokgedrag van spelers uit de Jupiler Pro League. Zo kwamen ze erachter dat via de Unibet-account van Olivier Deschacht de voorbije jaren welgeteld 2.622 keer geld werd ingezet op voetbalmatchen.

In sommige gevallen ging het ook om wedstrijden van Anderlecht, wat verboden is volgens de reglementen van de voetbalbond.

24.000 euro

Volgens Deschacht was het niet hij, maar zijn jongere broer Xavier die de weddenschappen plaatste. In eerste instantie eiste de Kansspelcommissie de maximumboete van 100.000 euro, maar die werd uiteindelijk afgezwakt naar 24.000 euro, «rekening houdend met de hoogte van de bedragen die werden ingezet op de wedstrijden».

Ook Xavier Deschacht krijgt een boete, zij het een van ‘slechts' 6.000 euro. «Een van de boetes is hoger dan de andere omdat die persoon als professioneel voetballer op verschillende momenten geld heeft ingezet, ook op het verlies van de eigen ploeg», luidt de argumentatie.

Deschacht kan nog beroep aantekenen bij de rechtbank van eerste aanleg