Démare boekt eerste Tourzege na tumultueuze spurt

De Fransman Arnaud Démare heeft de vierde etappe in de Ronde van Frankrijk naar zijn hand gezet. Na een tumultueuze spurt bleef hij Peter Sagan en Alexander Kristoff voor.
door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor de renner van FDJ is het de eerste ritzege ooit in de Tour, al werd die wel ontsierd door twee valpartijen in de slotkilometer. Bij de eerste val gingen een heleboel renners tegen het asfalt, waaronder geletruidrager Geraint Thomas, zij het zonder veel erg.

Cavendish komt zwaar ten val

Mark Cavendish was dan weer het voornaamste slachtoffer van de tweede valpartij. De Brit werd door Sagan tegen de dranghekken gedreven, waarna hij zwaar ten val kwam. Ook John Degenkolb kon zijn kansen in de spurt niet verdedigen.

Belga / D. Waem

Démare bleef wel overeind en kon zo de dagzege claimen, voor Sagan en Kristoff. De Fransman neemt ook de groene puntentrui over van Marcel Kittel, die er niet aan te pas kwam.

Van Keirsbulck

Met Jürgen Roelandts (zevende) en Tiesj Benoot (tiende) finishten overigens twee landgenoten in de top tien. Onderweg naar de aankomst in Vittel liet ook Guillaume Van Keirsbulck zich opmerken met een lange solovlucht van 190 kilometer. Het leverde de renner van Wanty-Groupe Gobert de prijs voor de strijdlust op.