Delfine Persoon verlengt WBC-titel lichtgewichten

Delfine Persoon verlengt WBC-titel lichtgewichten

De 32-jarige West-Vlaamse (foto links) versloeg in Zwevezele de Française Myriam Dellal (rechts) op punten. De kamprechters waren unaniem: 99-91, 99-91 en 100-90. Persoon heeft de titel sinds 2014 in handen en zette hem inmiddels zes keer op het spel. Ze is ook wereldkampioene voor IBF, WIBF en WIBA. De WBC wordt echter beschouwd als de belangrijkste boksbond.

«Niet 100% fit»

De Sportvrouw van het Jaar 2015 heeft nochtans een moeilijk jaar achter de rug. Ze was bijna een volledig jaar buiten strijd door operaties aan beide handen. Bovendien werd ze in de aanloop naar de kamp ziek. «Ik was niet honderd procent fit», zei ze. «Twee weken geleden werd een virus in mijn lichaam gevonden. Ik moest het wat rustiger aan doen. Niet ideaal als je een titel wil verdedigen. De overwinning is echter binnen. Ik kijk al uit naar een volgende kamp, maar dan één waarbij de voorbereiding wel perfect verloopt. Er staat nog niets vast. Ik ga eerst afwachten of ik reactie heb aan de handen na deze kamp. Bovendien heb ik wellicht een stressfractuur opgelopen aan de voet.»

Persoon veranderde recent van job. Ze werkt nog altijd bij de federale politie, maar stapte over van de spoorwegpolitie naar de coördinatie- en steundirectie van West-Vlaanderen. Daar heeft ze naar eigen zeggen een beter uurrooster, waardoor haar lichaam beter kan recupereren. Ze droomt ook nog altijd van de Olympische Spelen van 2020. Normaal mogen enkel amateurboksers naar de Spelen, maar in Tokio zullen er waarschijnlijk enkele uitzonderingen toegestaan worden.