What's your FLAVR?

Geen tijd om vanavond te kokkerellen en geen zin uithaal-junk-food? Dan is FLAVR.be misschien wel iets voor jou! Hier bestel je huisbereide maaltijden van lokale thuischefs bij jou in de buurt. Bovendien won de start-up FLAVR eind 2015 de Metro-publieksprijs bij Bizidee. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Maar waarom voor FLAVR kiezen? Wij vroegen het aan Alexander Van Laer, CEO en co-founder.

Wat is FLAVR?

FLAVR is een online platform dat getalenteerde hobby-chefs de mogelijkheid geeft om huisbereide maaltijden te verkopen aan mensen in de buurt. Hierdoor keren we met FLAVR terug naar de wortels van de authentieke klaargemaakte, huisbereide maaltijden. Mensen met een passie voor koken kunnen nu via FLAVR.be hun hobby omzetten tot hun (bij)beroep. We brengen door middel van een digitaal platform mensen met elkaar in contact. Dat lokale element is zeer krachtig.

Wauw! Dit wil toch iedereen?! Hoe ben je hieraan begonnen?

Via de lancering van een bèta-versie creëerden we een hecht netwerk van eerste klanten op het FLAVR platform. De maaltijden zijn van zeer hoge kwaliteit en de reacties van onze eerste proevers waren bijzonder positief. Al snel lanceerden we het platform op verschillende plaatsen in Antwerpen. Ondertussen staan ook Gent en de Antwerpse randgemeenten op het menu. Onze bedoeling is om snel verder uit te breiden, maar FLAVR ambieert meer dan louter de Vlaamse potten en pannen te doen borrelen. We hopen met het FLAVR-concept ook internationaal door te breken.

Van idee tot plan, naar het FLAVR van vandaag

Je hebt een idee, maar nog geen plan en Bizidee haalt je over de streep om je ondernemingsplan te schrijven. Alle verschillende aspecten die aan een opstart verbonden zijn, worden gechallenged door met experten te spreken op inspiratiedagen. Op die manier wordt je idee scherper en wordt het ondernemingsplan almaar beter. Tijdens een jury-pitch kan je het businessplan voorstellen en ga je achterhalen of jouw project al dan niet levensvatbaar is. Vervolgens start je met het allerbelangrijkste: ondernemen! Naarmate je vordert binnen je start-up, merk je dat alles snel evolueert en het ondernemingsplan verandert. Maar je weet pas of alles al dan niet volgens plan verloopt wanneer er in de eerste plaats een plan was. Je originele ondernemingsplan zit er 100% naast, dat kan ik je garanderen, maar achteraf weet je op zijn minst waar je mis zat en wat je kan verbeteren. Die reflectie is heel belangrijk.

Tips van de chef

Ik wil graag twee zaken adviseren. Allereerst: vind een sterk en complementair team. Niemand kan alles op zichzelf. Wanneer het goed gaat heb je iemand om mee te vieren, en wanneer het even minder goed gaat (wat zal gebeuren) kan je elkaar steunen en er blijven voor gaan. Dit heb je nodig binnen een start-up. Tweede punt, durf de sprong te maken. Heb je een idee? Schrijf het neer, test het zo snel mogelijk en ga er gewoon voor. We zeggen vaak “shut up and start up”!