Wat als... je kostbare herinneringen vanzelf worden opgeslagen?

Wat als... je kostbare herinneringen vanzelf worden opgeslagen?

 If this then wat? IFTTT is een website die sinds 2010 gebruikt wordt voor webapplicaties. Concreet komt het erop neer dat het verschillende tools en websites met elkaar kan verbinden. IFTTT bestaat uit twee essentiële delen: dit en dat. Dit is de trigger, dat is de actie. Zowel de trigger als de actie kunnen honderden verschillende dingen zijn. Samen vormen zij een recept.

Voorbeelden van zo'n recepten zijn legio en kunnen stevig verschillen. Als een bepaalde website bijvoorbeeld regen voorspelt in jouw regio, kan je via IFTTT een melding krijgen op jouw telefoon zodat je niet vergeet een paraplu mee te nemen. Maar je kan via IFTTT en jouw smartphone evengoed jouw locatie tracken en bijvoorbeeld alle uren die je op het werk doorbrengt automatisch in beeld brengen op je digitale kalender. Als het uur waarop je gaat slapen aanbreekt, kan IFTTT ervoor zorgen dat je telefooon automatische de stille modus inschakelt. Zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan ...

Programmeer jouw backup

De Personal Cloud van Seagate

Wat betekent dit dan voor je backup? Ook aan de Seagate Personal Cloud - een centrale opslagplaats voor al je data, films, foto's ... die je nadien met eender welk apparaat kan raadplegen - kan je nu ook ‘if this, then that' instructies toevoegen. Dit is meteen het allereerste opslagapparaat dat je met IFTTT kan integreren.

De Personal Cloud heeft al een eigen pagina op de website van IFTTT, waar tal van handige recepten klaarstaan. Zo worden foto's op Facebook waarop je getagd wordt of liedjes die je leuk vindt op Soundcloud automatisch opgeslagen op jouw Personal Cloud. Via IFTTT kan de Personal Cloud je zelfs een melding geven als de temperatuur te hoog wordt. En natuurlijk kan je nog aan de slag om je eigen recepten te maken!

Interactive Data Corporation schat bovendien dat mensen tegen 2020 dagelijks met zo'n 150 apparaten met sensoren in contact zullen komen. De Personal Cloud met IFTTT lijkt alvast een stap naar deze toekomst!