Tien fascinerende weetjes over Jupiter Ascending

Tien fascinerende weetjes over Jupiter Ascending

Jupiter Ascending, die op 17 juni verschijnt op Blu-ray en DVD, is ongetwijfeld een van de meest opmerkelijke films van het jaar. In deze immense space opera van de Wachowski-broers wordt schoonmaakster Jupiter Jones (Mila Kunis) plots gebombardeerd tot iemand die op kosmische schaal zeggenschap heeft over de aarde. Als dat nog niet boeiend genoeg is, presenteren we je hier tien fascinerende weetjes over Jupiter Ascending.

  1. Jupiter Ascending is de eerste originele sciencefictionfilm van de broers Lana en Andy Wachowski sinds The Matrix. De Waschowksi-broers namen weer het script en de regie voor hun rekening.
  2. Net als haar personage Jupiter Jones is Mila Kunis van Russische afkomst. Het Russisch dat ze in de film moest spreken, was dus een eitje voor haar.
  3. Channing Tatum, die de rol van de militaire spoorvolger Caine Wise vertolkt, trainde met bekende skaters als Cory Miller en Taig Khris voor de scènes waarin hij door de lucht glijdt met de antizwaartekrachtschoenen.
  4. Dankzij al hun trainingen en de intense zeven maanden waarin vijf dagen per week actiescènes werden gefilmd, moesten de kostuums van Mila Kunis en Channing Tatum constant worden aangepast om hun steeds veranderende lichaamsbouw bij te houden.
  5. Voor sommige achtervolgingsscènes, die in het luchtruim plaatsvonden, hingen stuntmannen en –vrouwen aan de onderkant van helikopters, terwijl zij gefilmd werden door camera's die op andere helikopters werden bevestigd. Alles gebeurde aan reële snelheiden en hoogtes.
  6. Befaamd acteur, schrijver en regisseur Terry Gilliam heeft een gastrolletje als een ambtenaar in een bureaucratisch labyrinth. Fans van zijn werk zullen de doolhof herkennen als een homage aan zijn meesterwerk
  7. Om de boerderij en bijenstal van Stinger Apini (vertolkt door Sean Bean) tot leven te brengen, weefde de kunstafdeling van de film een bijengraat uit glasvezel in een bestaande constructie, eventjes buiten Chicago. Zij creëerden ook 37.000 nepbijen die aan de set bevestigd worden door middel van magneten.
  8. De magnifieke kapel aan boord van het schip waar Jupiter zou trouwen met Titus Abrasax (Douglas Booth) was deels geïnspireerd op het grootse, gothische intereur van de kathedraal van Ely in Cambridgeshire, Engeland.
  9. Er werd een 3D-scan genomen van Mila Kunis om het zes meter hoge standbeeld van Koningin Seraphi van de Abrasax, de genetische voorganger van Jupiter Jones, te kunnen bouwen.
  10. Kostuumontwerper Kym Barrett gebruikte kristallen van Swarowski om de kleding van Jupiter Jones (Mila Kunis), Balem (Eddy Redmane), Titus (Douglas Booth) en Kalique (Tuppence Middleton) op te smukken. Het chef-d'oeuvre is ongetwijfeld het kleed van Kunis waarin honderden handgemaakte robijnrode bloemen verwerkt zijn. Elke bloem is bovendien nog eens verfraaid met dauwdruppelkristallen.

Hebben we je interesse voor Jupiter Ascending gewekt? De film ligt vanaf 17 juni in de winkel op dvd en Blu-ray.