The summer of barbecue: 3 gegrilde dessertjes

The summer of barbecue: 3 gegrilde dessertjes

Na lekkere vis en wat vegetarische gerechtjes, is het de beurt aan het dessert. Dessert link je niet meteen aan houtskool, maar ook zoetigheden hebben inmiddels hun plaats op de grill veroverd. Houd nog een plaatsje over, want deze lekkernijen wil je niet missen.

1.Gegrilde ananas

Je hebt natuurlijk al werk genoeg gehad met sla kuisen en komkommer snijden dus daarom houden we dit eerste receptje simpel. Gril stukken ananas op de barbecue, bestrooi met muntblaadjes en suiker en klaar is kees.

2.Papillot met banaan, marshmallow en chocolade

Naast vis en groenten kan je een papillot ook gebruiken om je dessert te grillen. Verwijder een stuk schil van een banaan, maak sneetjes en vul die met stukjes chocolade en marshmallow. Voeg voor een niet-kindvriendelijke versie een scheut rum toe. Na tien minuten op de barbecue mag je je cadeautje in zilverpapier uitpakken!

3.Spekappels

Als je dit dessert te baas kan, ben je een echte doorzetter. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Trek ze een jasje van spek aan. Na 20 min ongeduldig wachten aan de barbecue bestrijk je de spekappels met barbecuesaus. Laat die nog even karamelliseren en je kan bewijzen dat je ogen niet groter zijn dan je maag.

Opruimen

Je hebt een leuke dag gehad met vrienden of familie, maar zij laten je achter met alle vuile borden en glazen. Dankzij de vaatwassers van Siemens met varioSpeedPlus heb je tot 66 % sneller weer een schone vaat!