Hoe ziet het huis van 2025 eruit?

Hoe ziet het huis van 2025 eruit?

De technologische ontwikkelingen stonden niet stil in 2015. Smartphones zijn groter en krachtiger dan ooit tevoren, hoverboards duiken plots op in het straatbeeld, data opslaan en back-uppen wordt steeds eenvoudiger ... Nu het einde van het jaar stilletjes aan nadert, staan wij samen met Seagate eens stil bij wat die ontwikkelingen zullen betekenen voor ons dagelijks leven over tien jaar.

Gadgets worden alledaags

Draagbare technologie, 3D-printers, Ultra High Definition televisies ... het zijn maar enkele voorbeelden van hoogtechnologische snufjes die momenteel verkrijgbaar zijn. Veel van deze snufjes zijn echter nog niet ingeburgerd in het dagelijks leven en gelden vooral als gadgets. Seagate schat dat in 2025 deze apparaten allemaal een plaatsje in huis hebben.

Breekt er bijvoorbeeld een handvat af? Geen probleem, de 3D-printer maakt meteen een nieuwe! Ga je een eindje lopen? Technologie in je t-shirt houdt alles, van je hartslag tot je snelheid, bij en slaat dat automatisch op wanneer je terug thuis arriveert.

Data, data, data ...

Smartphones en het internet zijn er enorm hard op vooruit gegaan de voorbije jaren, maar Seagate gelooft dat die evolutie nog lang niet voorbij is. Over tien jaar zijn internetverbindingen nog sneller en smartphones veranderen tegen dan in een soort personal assistant die alles bijhoudt.

Naast gebruiksvoorwerpen zal ook je huis over steeds meer sensoren beschikken volgens Seagate. Zo wordt de temperatuur, windkracht, vochtigheidsgraad en een weersvoorspelling holografisch geprojecteerd naast je kleerkast zodat je exact weet wat je moet aantrekken. Wanneer er iemand aanbelt, verandert die projectie meteen naar de camera aan de voordeur en kan je van eender waar in het huis antwoorden.

Cloud als kloppend hart

Deze ontwikkelingen genereren natuurlijk heel wat interessante data. Gigabytes zullen tegen dan aan de kant geschoven voor tera- of zelfs petabytes. Al die gegevens op verschillende plaatsen opslaan is onbegonnen werk. De logische volgende stap lijkt private cloudopslag. Eén opslagapparaat in je huis dat in contact staat met alle andere apparaten, sensoren, camera's, computers, ...

Zo'n private cloud lijkt misschien futuristisch maar het bestaat al! De Personal Cloud van Seagate houdt al je foto's, films en gegevens bij op één centrale plaats in huis. Smart TV's, computers, tablets, spelconsoles, media spelers ... kunnen allemaal verbinding maken met de Personal Cloud en die gegevens in een handomdraai raadplegen. Niet enkel 2016 staat voor de deur, ook de digitale toekomst lijkt vlakbij!