De ex-factor

De ex-factor

De meest voorkomende emotionele bagage is die van een vorige partner, want daar had je veel gemeenschappelijk mee. En daarom kan het, hoe jullie relatie ook is afgelopen, even duren om alles los te laten.

Op het web vind je een aantal spreuken en quotes over gebroken relaties, de ene al wat melodramatischer dan de andere. De meeste daarvan komen op hetzelfde neer, met een boodschap die lijkt op:  “A break-up is like a broken mirror. It is better to leave it broken than hurt yourself trying to fix it.”

Toch zitten er tussen die versies van ‘laat het toch los' ook een paar andere met een bruikbare boodschap. Hieronder vind je er drie die samenvatten welke gemakkelijke stappen je kan ondernemen om klaar te zijn voor een nieuwe relatie.

  1. When your ex says “you'll never find anyone like me” reply “that's the point”

Het heeft geen zin om jezelf te kwellen met alles wat jou aan hem/haar herinnert. Daarom ga je best totaal cold turkey – je verdeelt de gezamenlijke spullen en neemt daarna geen contact meer met elkaar op. Geen ‘per ongeluk naar jou' verstuurde sms'jes, geen ‘toevallige ontmoetingen' op een plek waar jij normaal gezien nooit komt, en ook niet stiekem op de Facebookpagina van je ex gaan kijken waar hij/zij mee bezig is. Alles wat je aan hem/haar herinnert en wat je niet in je dagelijks leven nodig hebt, steek je in een grote grijze vuilniszak op zolder of in de kelder. Tot je klaar bent om ernaar te kijken zonder in een zwart gat te vallen.

  1. The hardest part about breaking up is letting go of the last piece of your heart

Ken je het ezelstaarteffect? Er was eens een keizer op rondreis die een klagende boer tegenkwam. De keizer zei dat hij de wens van de boer zou inwilligen als die erin slaagde op zijn muilezel te kruipen zonder aan diens staart te denken. Dat is de boer uiteraard nooit gelukt, en de keizer vervolgde lachend zijn weg.

Wat wil dit zeggen? Dat je ex de ezelstaart is. Na een breuk zal iedereen in je omgeving je constant vertellen dat je niet aan je ex mag denken. En wat gebeurt er? Het tegenovergestelde natuurlijk! Om je gedachten te verzetten kan je dus best iets gaan doen wat je mentaal bezighoudt. Zo heeft je brein geen tijd om aan die ezelstaart te denken.

  1. You cannot fly with broken wings and you cannot love with a broken heart

Deze spreuk is duidelijk, maar vaak wordt vergeten dat alleen tijd en ruimte een gebroken hart weer heel maken. Gun jezelf dat dan ook. Want zeg nu zelf: wie wil er een relatie met een ezelstaart?

Wil je graag nog extra tips? Meer datingadvies vind je op www.rendezvous. be