De eerste stap durven zetten

De eerste stap durven zetten

Stap 1: Zelfvertrouwen krijgen

Heb je jouw geliefde nog niet benaderd omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent? Dat je nooit een eerlijke kans zal krijgen? Of dat je er niet goed genoeg uitziet? Dan zet je jezelf voor het blok! Als jij niet gelooft dat je dit waard bent, zal het moeilijk zijn iemand anders van het tegendeel te overtuigen. De eerste stap om iemand met succes te benaderen, is er dus rotsvast in geloven dat je een overwinning zal boeken.

Stap 2: Kennis opdoen

Hoe goed ken jij de persoon die je wil verleiden? Want zelfvertrouwen is aantrekkelijk, maar als je vlam al met iemand samen is (of net uiteen is met iemand) zijn je kansen op succes heel erg klein. Is je lieveling al wat langer alleen en klaar voor een nieuwe stap, pols dan eerst eens hoe je ervoor staat. Word je flink in de vriendenzone geduwd, dan heb je eerst nog wat verleidingswerk voor de boeg.

Stap 3: Actie ondernemen

Hoe groot je kans ook is, je moet altijd rekening houden met timing. Geeft de lichaamstaal van je beminde aan dat het een goed moment is om avances te maken? Zet je eerste stap dan met volle overtuiging. Ga er volledig voor en doe geen halfslachtige poging. Probeer er zeker niet van onder te muizen als het misloopt. Ofwel doe je het, ofwel doe je het niet. Want met een “ja, sorry, ik weet niet wat mij bezield heeft” maak je een slechtere indruk dan met een “ik zie je graag en ik denk dat het wat kan worden, maar ik respecteer dat jij daar anders over denkt”.

Hoe het ook afloopt, wees er altijd trots op dat je die belangrijke stap hebt durven te zetten. Of het nu lukt of niet, je bent dapper geweest en verdient respect! Denk je dat je eerst nog meer tips kan gebruiken voor je avances maakt? Meer advies vind je op www.rendez-vous.be