Belg shopt meer online tijdens wintersolden

Belg shopt meer online tijdens wintersolden

Flipit België is er reeds een aanzienlijke groei in online shoppers te constateren. De Belgen zoeken in vergelijking met de zomersolden van 2016 met 27% meer naar online solden kortingen in webshops. Deze trend voorspelt voorlopig niets dan goeds voor de Belgische webshops deze soldenmaand.

De solden lijken online voor velen overbodig, daar webshops vaak een permanente outletsectie hebben. Het verschil zit dan ook voornamelijk in de grootte van de korting en van de collectie. Tijdens de soldenmaand lopen kortingen veel hoger op en zijn ze tevens geldig op het volledige online aanbod. Hét grote voordeel van online shoppen, is dat je met behulp van kortingscodes een extra korting kan krijgen bovenop de soldenafprijzingen. Deze kortingscodes zijn enkel geldig in de webshops en niet in de fysieke filialen. Een andere gunstige bijkomstigheid is dat het assortiment bijna onuitputbaar is, terwijl de meest voorkomende kledingmaten na de eerste soldendagen meestal al uit de rekken zijn verdwenen.

Ecocheques

Traditioneel genieten de modewebwinkels het meeste populariteit tijdens de soldenperiodes. Dat is ook deze soldenperiode niet anders. In vergelijking met de zomersolden, zijn bepaalde categorieën wel meer in trek tijdens de wintersolden. Zo wordt er meer gezocht naar producten die men met ecocheques aan kan kopen. Uit gebruikersanalyse blijkt januari een maand te zijn waarin mensen tevens vooral van korting willen profiteren bij grotere aankopen, zoals wasmachines of koelkasten.

Reizen

Ook heeft de winterdip blijkbaar bij velen zijn effect, want reisorganisaties doen deze maand flink profijt. Het is minder bekend onder het grote publiek, maar eveneens reisbureaus nemen deel aan de solden. Je krijgt behoorlijk wat vroegboek- of lastminutekorting én in vele gevallen kan je rekenen op een kortingscode voor uw zon- of wintersportvakantie.

Online shoppen kan soms een overdaad aan keuze opleveren, waardoor het onoverzichtelijk wordt in welke webwinkel je net de beste solden slag slaat. Wie compleet in het duister tast over welke webwinkels het voordeligst zijn om te bezoeken, kan aan de slag met volgende tips:

 • Verzendkosten

  Let op de verzendkosten, deze verborgen kosten kunnen wel eens duur uitvallen. Heel veel winkels, zoals Zalando of de Bijenkorf leveren gratis.

 • Kortingscodes

  De tweede tip is kijken of er een kortingscode voor de webshop beschikbaar is. Deze geven je vaak 10% tot 50% extra korting of zorgen ervoor dat de levering gratis is.

 • Buitenlandse webshops

  Ook de buitenlandse webshops hebben de populariteit van de Belgische solden geroken en de derde tip is dus ook om deze shops niet te laten passeren. Zo heeft bijvoorbeeld bol.com een speciale soldenpagina gecreëerd voor hun Belgische klanten.

 • Oplopende kortingen

  Tot slot is het goed om te weten dat de soldenkortingen op het einde van de maand dan wel hoger oplopen, maar dat ook het online aanbod tegen die tijd vaak uitgeput is. Maak bewust afwegingen. Heb je écht je zinnen gezet op die nieuwe laptop of dat prachtige kleedje: wacht dan niet té lang met kopen.

Onderzoek door Flipit België