Afrodisiaca: feit of fictie?

Afrodisiaca: feit of fictie?

Elke cultuur kent wel een afrodisiacum. Goed presteren in bed wordt namelijk vaak gezien als een teken van mannelijkheid, en middeltjes om de prestatie te verbeteren zijn dan van harte welkom. Maar wist je dat er drie soorten bestaan? Er zouden middelen zijn die drift opwekken, middelen die helpen met potentie, en middelen die helpen om het seksueel genot te verhogen.

De bekendste zijn chocolade, oesters en champagne met kaviaar. Maar van lang niet elk middeltje is bewezen dat het ook effectief helpt. De enige ingrediënten waar tot nu toe wetenschappelijk bewijs voor bestaat dat ze kunnen helpen, zijn knoflook en ginseng. Die zouden de hormoonspiegel verhogen en dus kunnen helpen met het opwekken van drift.

Alcohol is in sommige gevallen ook een afrodisiacum, omdat het remmingen kan wegnemen. Maar voor je naar een fles wodka grijpt, sta je er best ook even bij stil dat het om alcohol in de juiste dosis gaat. Ietsje te veel (en dat gebeurt als snel) kan voor prestatieproblemen zorgen bij mannen. Bovendien kan het goedje in een te grote hoeveelheid zorgen voor slaperigheid, zowel mannen als vrouwen. En gesnurk is wel het laatste wat je wil horen als je een wilde nacht gepland hebt!

Van saffraan is dan weer duidelijk bewezen dat het geen enkel effect heeft. Net als pikante kruiden zoals cayennepeper. Wist je trouwens dat oesters, avocado en vijgen alleen maar op de lijst van afrodisiaca staan omdat ze, eens ze open zijn gemaakt, op een vulva zouden lijken?

Laten we eerlijk zijn, geen van deze voedingsmiddelen zal je helpen om op magische wijze meer, beter of langer te presteren in de slaapkamer. Het beste wat je met al deze ingrediënten kan doen, is een lekker en romantisch etentje plannen. Daarmee heb je nog de grootste kans op een passionele nacht. Zoek je nog nog meer inspiratie voor opwindende seks en succesvolle afspraakjes? Meer advies vind je op www.rendez-vous.be