Zwitersland heeft gezondste milieu ter wereld

Zwitersland heeft gezondste milieu ter wereld

De Environmental Index meet iedere twee jaar 180 landen op basis van 24 milieufactoren. Visserij, luchtkwaliteit en klimaat en energie zijn maar enkele indicatoren om te meten hoe goed of slecht een land het doet.

Hoge kwaliteit

Zwitserland verdiende de eerste plaats door te scoren met een hoge luchtkwaliteit. Frankrijk, Denemarken en Malta stonden op de 2de, 3de en 4de plaats. Ook de andere landen uit de top 10 kwamen uit Europa. De Verenigde Staten moest het stellen met een 27ste plaats en deed het vooral slecht op gebied van ontbossing en uitstoot van broeikasgassen. Landen als Nepal, India en Bangladesh sloten het rijtje onderaan af.

Seychellen

EPI is een samenwerking tussen onderzoekers van de universiteit van Yale en Colombia en het Wereld Economisch Forum. Het is al de 10de keer dat EPI-index verschijnt. Positief is dat de Seychellen de afgelopen 10 jaar het meeste vooruitgang boekte. De archipel ging in een decennium 86 plaatsen voorruit en investeerde onder invloed van president James Michel veel geld in het terugdringen van broeikasgassen en het bewaren van hun natuurlijk ecosysteem.