Zweedse studente stopt uitzetting vluchteling door niet te gaan zitten

Zweedse studente stopt uitzetting vluchteling door niet te gaan zitten

De 22-jarige studente deelde haar verhaal in een Facebook Live video. De jonge vrouw legt aan de camera van haar gsm uit dat ze niet wil gaan zitten, omdat "een 52-jarige man op haar vlucht wordt gedeporteerd naar Afghanistan, en hij gaat daar sterven omdat daar oorlog is".

Vluchteling redden

In de video hoor je hoe het cabinepersoneel haar aanmaant om te gaan zitten. De Zweedse weigert dat, terwijl ze beweert dat ze niets verkeerd doet en zal gaan zitten als de vluchteling van het vliegtuig mag. Volgens haar kan de piloot beslissen om de vluchteling niet mee te nemen, en wacht ze op die beslissing.

Boete

Volgens sommige nieuwsmedia stond de studente twee uur lang rechtop in het vliegtuig. Uiteindelijk staat ook een voetbalploeg achterin het vliegtuig mee recht. De vluchteling wordt van het vliegtuig gehaald, net als de jonge activiste. Volgens Newsmonkey zou ze een boete kunnen krijgen voor acties. De vluchteling zou volgens de Zweedse autoriteiten alsnog worden uitgewezen, al spreken steeds meer mensen hun steun uit voor de actie van de studente.