Zulte Waregem en Anderlecht openen Play-Off I op 31 maart

door
Belga
Leestijd 2 min.

Play-off I in de Jupiler Pro League opent op vrijdag 31 maart (20u30) met een wedstrijd tussen Zulte Waregem en Anderlecht. Een dag later ontvangt Charleroi KV Oostende (18u), op zondag 2 april staat er met de Slag om Vlaanderen in de Ghelamco Arena meteen een kraker tussen AA Gent en Club Brugge (18u) op het menu. Dat bleek bij de kalendervoorstelling in het Van der Valk Hotel in Diegem. Op speeldag twee in POI is er de heruitgave van de bekerfinale tussen Oostende en Zulte Waregem (vrijdag 7 april), een dag later ontvangt Blauw-Zwart Charleroi en op zondag 9 april krijgt Anderlecht de Buffalo's over de vloer. Op de tiende en laatste speeldag, die op 21 mei gespeeld wordt, staan de duels Club/Gent, Anderlecht/Oostende en Essevee/Charleroi geprogrammeerd.

In Play-off II staan in groep A KV Mechelen, Standard, STVV, Waasland-Beveren en de tweedeklassers Lierse en Union tegenover mekaar. In groep B nemen Racing Genk, KV Kortrijk, Lokeren, Eupen, Moeskroen en Roeselare het tegen mekaar op. De teams spelen telkens twee keer tegen mekaar en starten met nul punten.

De voetbalfans moeten dus nog meer dan twee weken geduld uitoefenen vooraleer het geweld in de play-offs losbarst, al zijn er in tussentijd wel nog de terugwedstrijden Racing Genk-AA Gent en Anderlecht-APOEL in de achtste finales van de Europa League (16 maart), de Bekerfinale tussen Zulte Waregem en KV Oostende (18 maart), en twee interlands van de Rode Duivels. Op 25 maart speelt onze nationale elf in het Koning Boudewijnstadion tegen Griekenland op de vijfde speeldag in WK-kwalificatiegroep H, drie dagen later staat er in het olympisch stadion van Sotsji een oefeninterland tegen Rusland op het programma.

bron: Belga