Zoon van David Bowie bedankt vader voor filmmicrobe

Zoon van David Bowie bedankt vader voor filmmicrobe

Duncan Jones heeft de basis van films maken van zijn vader David Bowie geleerd. Dat vertelde hij in een interview naar aanleiding van zijn nieuwe prent 'Warcraft'. “Mijn grootste hobby was samen met mijn vader stop-motionvideo's maken.”

Begin januari verloor Duncan Jones zijn vader aan kanker, maar hij bleef niet bij de pakken zitten. Zijn derde langspeelfilm is net verschenen en binnenkort wordt hij papa. Al zal dat een moeilijk moment voor hem zijn. “De geboorte wordt ongetwijfeld een emotioneel gebeuren nu mijn papa er niet meer is, maar hij blijft voor altijd in mijn hart”, vertelt de filmregisseur in een interview met Het Laatste Nieuws.

Jones is de iconische muzikant erg dankbaar voor alles wat hij hem bijgebracht heeft. “Hij toonde me hoe ik scripts moest schrijven en hoe ik storyboards moest maken, allemaal dingen die je normaal pas in de filmschool leert. Bovendien is hij is tot aan zijn dood zijn eigen ding blijven doen, en dat is veruit het beste advies dat hij me ooit gegeven heeft.”

Foto AFP / A. Rodriguez