Zomerakkoord Vlaamse regering - Realisatie zwemparadijs Plopsaqua in Mechelen stap dichterbij

De Vlaamse regering heeft vrijdag tijdens de superministerraad beslist dat Technopolis mag samenwerken met Plopsaqua. Daarmee komt de realisatie van een subtropisch zwemparadijs in Mechelen een stap dichterbij. Dat staat zondag te lezen op de website van Gazet van Antwerpen. Voor de bouw van een nieuw zwembad heeft het autonoom gemeentebestuur Sport Actief Mechelen (SAM) een tijdje geleden een marktvraag gelanceerd. "Er waren vier kandidaten. Een externe jury heeft Plopsaqua geselecteerd", zegt Walter Schroons (CD&V), schepen van Sport.

Samen met Plopsaqua wil de stad dat nieuwe zwembad graag realiseren op de terreinen van Technopolis in Mechelen-Zuid. Al was er daarvoor eerst groen licht nodig van de Vlaamse overheid. Vlaanderen is eigenaar van de gronden en heeft ze in erfpacht gegeven aan Technopolis.

"Door de beslissing van de Vlaamse regering afgelopen vrijdag heeft de raad van bestuur van FTI Technopolis nu de mogelijkheid om aan Plopsaqua een suberfpacht toe te kennen. Het staat ons vrij om daarover te beslissen", zegt Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van Technopolis.

"We kunnen nu dus bekijken aan welke voorwaarden moet worden voldaan om zo'n project mogelijk te maken. Ik denk bijvoorbeeld aan de mobiliteit die met de bouw van het zwembad en de uitbreiding van Technopolis een andere aanpak vraagt. Of aan het afsluiten van synergieën zoals we dat eerder met Zoo Planckendael hebben gedaan", legt Van den Brande uit.

bron: Belga