Zoek je nog wintersportinspiratie? Hier voor elk wat wils

Zoek je nog wintersportinspiratie? Hier voor elk wat wils

Tignes - Bun J Ride

Altijd al gedroomd van schansspringen, maar nog nooit de sprong gewaagd? Tja, die steile afdaling richting dieperik boezemt nu eenmaal niet veel vertrouwen in. Misschien is de Bun J Ride wel iets voor jou. Je springt van een platform, terwijl je veilig met een elastiek aan twee kabels vasthangt. Een mix van schansspringen en bungeejumping dus. Sensationeel!

Alpe d'Huez - Tomorrowland

AFP

Dit jaar lanceert Tomorrowland een wintereditie van zijn festival in Alpe d'Huez. Op het programma staan overdekte concerten in hooggelegen restaurants, om een pauze te nemen tussen twee afdalingen... “De ideale gelegenheid om te skiën én te feesten”, klinkt het. Het wintersportstation verwacht 30.000 bezoekers voor het driedaagse event. Volgend jaar zouden dat weleens twee weekends kunnen worden, om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten.

Saint-Gervais - Toerskiën

Deze discipline is momenteel hot in de skistations. Ze heeft dan ook alles in huis om te verleiden: een flank oplopen met stijgvellen onder je ski's, afgelegen toppen bereiken die enkel zijn weggelegd voor een handjevol bevoorrechte avonturiers, en weer naar beneden glijden door maagdelijke poedersneeuw. Dat is natuurlijk niet zonder gevaar. Het station van Saint-Gervais biedt daarom drie begeleide tochten aan en twee speciale pistes die enkele avonden open zijn van 17u tot 21u. Om deze activiteit in alle veiligheid te ontdekken.

Manigod - High-class berghut

Wie berghut hoort, denkt vaak spontaan aan een slaapzaal voor 15 man en eten wat de pot schaft. Maar in Manigod pakken ze het met iets meer klasse aan. Een oude boerderij werd er van kop tot teen gerenoveerd, met zes kamers die elk hun eigen badkamer hebben. Kwestie van in alle comfort te genieten van de alpenrust.

La Clusaz - Ladies only

Te veel testosteron op de pistes? Elke zaterdag kan je in La Clusaz terecht voor ladies only skilessen. Je leert er de basis van het toerskiën, met een focus op fitness. Het gaat hier niet om presteren, maar om genieten en relaxen.

Saint-Gervais- Relaxen in een spa

Wintersport is meer dan skiën, kou lijden en fysieke inspanningen. In Saint-Gervais kan je bijvoorbeeld ook heerlijk ontspannen in de thermen aan de voet van de Mont-Blanc. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan kijken naar de neerdwarrelende sneeuw vanuit een sauna of hottub? Ideaal na een intens dagje op de latten… of gewoon om zalig niets te doen. Want sinds wanneer heb je daar een reden voor nodig?

Savoie - La Grande Odyssée

La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc is een internationale sleehondenrace in het prachtige decor van de Noordelijke Alpen. Er verschijnen 20 ‘mushers' aan de start met hun span, voor een twaalfdaagse trektocht door spectaculaire landschappen. Een lust voor het oog, al was het maar om de hechte band tussen de drijvers en hun honden te zien.