Zo ziet de wereld van Game of Thrones er echt uit volgens de auteur van de boeken

Zo ziet de wereld van Game of Thrones er echt uit volgens de auteur van de boeken

Het nieuwe boek van George R. R. Martin komt eraan en nee, het is niet het vervolg van Game of Thrones. De auteur beschrijft in zijn nieuwe boek The World of Ice & Fire hoe hij zijn fantasiewereld voorstelde.

"Ik ben tevreden met de wijze waarop Westeros wordt afgebeeld in de televisiereeks maar het is niet altijd hoe ik het voor ogen had. Ik wilde accurate versies van de kastelen. We hebben een paar uitstekende kunstenaars die prachtige tekeningen maakten zoals je ze ziet op kaarten en in games en sommige van hen hebben mooie beelden, maar ze zijn niet altijd noodzakelijk exact wat ik beschreven heb," zei de auteur over de wereld in de serie.

Voor dit boek werkte Martin samen met een aantal kunstenaars die zijn beelden en locaties op papier tot leven wekten op de wijze hoe hij het voor ogen had.

The Iron Throne

"De IJzeren Troon in de serie ziet er geweldig uit en is ondertussen een icoon geworden, maar het is niet mijn troon. Dit is mijn troon."

Winterfell

The Red Keep

"De locaties in de serie zijn goed gekozen en prachtig maar ze zijn niet exact wat ik mij voorstelde en wat ik beschreef in het boek."

The Wall

"Dit is gebaseerd op de muur van Hadrianus. Ik kreeg daar zo'n overweldigend gevoel van en dat gevoel wilde ik ook beschrijven in mijn boek."

Dragonstone