Zo word je een betere kusser

Zo word je een betere kusser

Ons speeksel bestaat uit zowel goede als slechte bacteriën. Die bacteriën houden, net als ons, van eten en wanneer ze voldaan zijn, moeten ze uiteraard weer dat afval afscheiden. Dat gebeurt allemaal in onze mond en dat veroorzaakt vaak een geurtje, met een slechte adem als gevolg. Het aantal bacteriën heeft dus een grote invloed op je adem. Onderzoek heeft trouwens aangetoond dat zeven op de tien personen een slechte adem bij de partner als een essentiële factor ervaart om een relatie wel of niet verder te zetten.

Niet enkel het aantal bacteriën is van belang, maar ook de manier waarop deze bacteriën zijn samengesteld. Zo heeft een kus al veel minder kans op slagen als een van beide een zwavelvormende bacterie op de tong draagt. Maar als de bacteriën neutraal of zelfs zoet zijn, vergroot je de kans op een succesvolle tongzoen.

Je adem en de samenstelling van je speeksel zijn dus erg belangrijk voor een goede kus. Enkele tips van microbioloog Jason Tetro:

  1. Poetsen, flossen en een jaarlijks bezoek aan de tandarts zijn erg belangijk voor een goede mondhygiëne. In de praktijk wordt hier echter te weinig aandacht aan besteed.
  2. Gebruik suikervrije kauwgom. Zo'n twee minuutjes kauwen verwijdert ongeveer honderd miljoen bacteriën en zorgt voor een frisse adem. Bovendien verlaagt dit eventuele zwavelzuurvorming op de tong.
  3. Niet stressen. Stress bezorgt je een gebrek aan speeksel en bijgevolg een droge mond. Met een droge mond is een goede kus dus uitgesloten.
  4. Vaak en lang kussen. Zo'n 80 miljoen bacteriën worden uitgewisseld bij een kus van tien seconden. Je kan dit aantal verlagen door minstens negen keer per dag, tien seconden lang te zoenen.

Foto: Pixabay