Zo woonde Jimi Hendrix

Zo woonde Jimi Hendrix

Het museum is gevestigd in Brook Street, waar Hendrix in 1968 zijn intrek nam. De muzikant leefde er samen met zijn toenmalige vriendin Kathy Etchingham, die door de uitbaters van het museum geraagdpleegd werd bij de inrichting ervan. Toen ze via Skype de eerste beelden van haar voormalige stulpje kreeg doorgestuurd, was haar reactie vernietigend. "Er klopte niets van, het appartement was véél te rommelig."

 

In tegenstelling tot wat je van een rockster zou verwachten, was Hendrix sinds zijn passage in het leger heel erg ordelijk. Zo was zijn bed altijd tot in de puntjes opgemaakt en hij had veel interesse in interieurdesign. Ook de keuken lag er altijd kraaknet bij, al was dat vooral omdat Jimi steevast eten bestelde bij Mr Love's, het onderliggende restaurant. Zijn vaste bestelling bestond destijds uit steak met frieten, een fles rosé en een pakje sigaretten.

 

Brook Street is trouwens een erg muzikale straat, want vlak naast het Hendrix Museum ligt het Handel House Museum, de voormalige woonst van de bekende barokcomponist George Frideric Handel. Hoewel dat museum al sinds 2001 open is, kunnen bezoekers een combiticket kopen. Terwijl de toegang tot het Hendrix-gedeelte 7,5 pond kost, kan je voor 10 pond beide huizen bezoeken.