Zo leerde Thomas Vanderveken zijn Véronique Leysen kennen: "Ik dacht: 'Wow! Wat een vrouw!'"

Zo leerde Thomas Vanderveken zijn Véronique Leysen kennen: "Ik dacht: 'Wow! Wat een vrouw!'"

Momenteel loopt op Canvas de driedelige serie ‘Weg van het meesterwerk'. Daarin gaat Thomas Vanderveken op zoek naar het levensverhaal achter drie wereldberoemde werken van de Vlaamse Meesters Pieter Bruegel, Peter Paul Rubens en Jan Van Eyck.

De 38-jarige presentator heeft sinds 2008 een relatie met Véronique Leysen (33), de eigenares van ontbijt- en lunchbar Maurice in Antwerpen. Twee jaar geleden kregen ze hun eerste kindje, een zoontje. Nu zijn ze in blijde verwachting van hun tweede.

Knappe, inspirerende verschijning

Thomas en Véronique liepen elkaar voor het eerst tegen het lijf op een afterparty van ‘Steracteur, sterartiest', zo herinnert hij zich in Story. “Ik presenteerde de show Steracteur, sterartiest op Eén en in de studio in Lint stond ook een box waar na afloop van het programma een feestje werd gegeven. Ik liep er na een aflevering binnen om iets te drinken en zag een jonge vrouw staan in het licht van een vaste spot aan de bar. Ze lachte heel uitbundig. Ik dacht: ‘Wow! Wat een vrouw!' Het goud klaterde van de bergen. Die knappe, inspirerende verschijning wou ik absoluut leren kennen. Ik was op dat moment ook single, dus het kon”.

“Later op die avond ben ik naar het groepje gegaan waar zij stond. Ik heb tegen iedereen dag gezegd behalve tegen haar. Bewust! Ik dacht: ‘Voor zo'n knappe vrouw staat elke man zich aan te stellen om indruk te maken, dus dat ga ik nu eens niet doen.' Het heeft gewerkt. De avond zelf al heeft ze aan een collega gevraagd of hij geen zin had om naar een voorstelling te komen kijken waarin ze toen speelde. ‘En Thomas mag meekomen als hij zin heeft', voegde ze eraan toe. We zijn gaan kijken, en daarna hebben we elkaar weer maar half gezien. Jan Van Looveren heeft me toen een hele avond beziggehouden, terwijl ik enkel maar die intrigerende vrouw beter wou leren kennen”, lacht hij.

"Zin in een koffie?"

Gelukkig dacht Véronique er op dat moment net hetzelfde over. “Toen ik naar huis reed, kreeg ik al snel een berichtje: ‘Zin in een koffie?' Ik heb toen geantwoord dat ik meteen rechtsomkeer zou maken als dat met haar alleen zou zijn. Ik bén teruggedraaid, en daar zijn we écht aan de praat geraakt. Het was liefde op het eerste gezicht. Redelijk snel daarna werd duidelijk dat we een gezamenlijke toekomst zagen”, klinkt het.

Blijvend nieuw

Hoewel Véronique en Thomas heel verschillend zijn, klikt het tussen hen enorm goed. “De aantrekkingskracht tussen ons is nochtans niet vanzelfsprekend. Er zijn mensen die beste vrienden van elkaar zijn binnen een relatie, terwijl anderen een soort onvermijdelijkheid hebben om bij elkaar te zijn. Ik reken ons tot die laatste categorie. Ergens heel diep in het onderbewuste wordt onze connectie gemaakt. We zijn beiden heel verschillende mensen met heel andere interesses. Maar we hebben altijd heel veel tegen elkaar te vertellen en we leren ook veel van elkaar, gewoon omdat we met zulke verschillende dingen bezig zijn. Dat houdt het blijvend nieuw”, besluit hij.

https://www.instagram.com/p/B14MFlyomk8/