Zo kan de inrichting van je huis je gelukkiger maken

Zo kan de inrichting van je huis je gelukkiger maken

Gele accenten

Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren je humeur beïnvloeden. Volgens een onderzoek van de University of Manchester zou geel de vrolijkste kleur zijn. "Wees er wel voorzichtig mee", waarschuwt Harrison. "Te veel geel in je interieur is namelijk snel overweldigend. Gebruik de kleur vooral voor accenten, bijvoorbeeld als kussen."

Haal de natuur in huis

Wat groen in je huis ziet er altijd mooi uit. De expert raadt aan om verschillende planten te groeperen om een mooi effect te creëren. Planten zijn ook gezond. De bladeren zorgen namelijk voor verse zuurstof in de lucht.

Speel met geuren

Volgens de experte speelt ook geur een belangrijke rol in hoe je je voelt. "Voor een gezellig en gastvrij gevoel ga je best voor 'warme' geuren, zoals vanille", legt ze uit. "Wil je in je keuken een frisse geur? Gebruik dan kruidige of fruitige parfums. Vooral munt en citroen doen het goed."

Laat de zon binnen

"Natuurlijk licht is belangrijk", aldus Harrison. Je zorgt er daarom best voor dat de zon makkelijk door je ramen naar binnen schijnt. "Laat gordijnen achterwege, zeker in de ruimtes waar je het meeste tijd doorbrengt, zoals de eetkamer." Heb je geen groot venster? Dan bestaan er enkele eenvoudige trucjes om meer licht te creëren. Schilder je muren bijvoorbeeld in een lichte kleur en gebruik spiegels om zonlicht te reflecteren.