Zo hou je een vegetarisch dieet vol

Zo hou je een vegetarisch dieet vol

Als je weet waarom je het doet, hou je het makkelijker vol. Herhaal die argumenten tegen jezelf als je het moeilijk hebt. Doe je het vooral om gezondheidsredenen? Dan kan je het best op zoek gaan naar voeding met veel gezonde voedingsstoffen en niet per se vleesvervangers. Doe je het voor de dieren en ga je hamburgers en curryworsten heel erg missen? Probeer dan stevige vleesvervangers zoals seitan.

Stop niet uit het niets, ons lichaam reageert niet zo goed op grote veranderingen in één keer. Schrap vlees langzaam uit je menu zodat je lichaam aan de eiwitten uit plantaardige bronnen kan wennen.

Wees voorbereid, neem iets vegetarisch mee als je uitgaat. Op die manier beland je niet in het frituur bij gebrek aan iets anders. Wedden dat je jaloerse blikken krijgt terwijl je geniet van je quinoasalade met kikkererwten en munt?

Zoek leuke veggierestaurants, dan kom je niet terecht in een eettent waar je enkel een salade kan kiezen en krijg je ineens een flinke dosis inspiratie mee naar huis.

Gebruik veel kruiden, niets word je sneller beu dan groenten zonder smaak. Ook geroosterde noten brengen pit in je gerecht.

Think outside the box, elke middag boterhammen met kaas eten, zal snel vervelen. Probeer nieuwe ingrediënten uit voor je lunch zoals tempé, hummus of vergeten groenten. Bovendien is af en toe een eiwitrijke boterham met een dikke laag pindakaas, helemaal niet erg meer nu.

Hou gewoon vol, smaakvoorkeuren veranderen na verloop van tijd dus het wordt echt makkelijker! Herinner jezelf eraan dat je niet alleen vegetarisch bent voor jezelf, je helpt er ook het milieu en de dieren mee. Je mag dus heel trots zijn op jezelf!

Foto Pixabay