Zo groot is onze selfieverslaving

Zo groot is onze selfieverslaving

Om de selfiemanie in kaart te brengen, deed Intel and Lineage Labs een rondvraag bij zo'n 1.000 Amerikanen boven de 18 jaar. Uit de resultaten blijkt dat maar liefst 50% dagelijks een selfie neemt. De andere helft neemt een selfie om de twee dagen of om de week. Jongeren die toegeven dat ze graag selfies maken, maken per dag gemiddeld vijf zelfportretten. Samen komt dat neer op 1.825 foto's per jaar.

Vreemd genoeg zijn slechts 6% van alle genomen foto's selfies. De enige verklaring is dat we absurd veel foto's maken, en meer plaatjes hebben van onze vrienden en familie (29%), vakantie (20%), kinderen (19%) en huisdieren (13%). Enkel bij de 18- tot 24-jarigen bestaat 16% van de foto's uit selfies.

Jongeren hebben bovendien ook de neiging om deze foto's te delen. Bijna de helft (42%) van alle Amerikanen deelt de foto's op Facebook, terwijl 12% hun beeldige plaatjes op Instagram ten toon spreidt. Bij de 18- 24-jarigen deelt dan weer meer dan de helft (52%) de foto's op Facebook, 31% op Instagram, 25% op Snapchat en 15% op Twitter.