Zo ga je de strijd aan met cellulite

Zo ga je de strijd aan met cellulite

Eerst en vooral dient een misverstand de wereld uitgeholpen te worden. Cellulite en cellulitis zijn twee verschillende fenomenen. Cellulite komt voornamelijk voor op de buik, benen en billen. Het zijn de veranderingen in de vetcellen en de onderhuidse bindweefsels die de kuiltje veroorzaken. Sommige vetcellen vergroten waardoor de huid op bepaalde plekken naar omhoog geduwd wordt. Cellulitis daarentegen is een medische aandoening. Die wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. Niet zo onschuldig dus als cellulite. Maar hoe pak je die laatste nu precies aan?

Sporten helpt

Door te bewegen zorg je voor een betere bloeddoorstroming. Bovendien is het erg gezond en geeft het je extra energie om de dag goed door te komen. Enkele oefeningen die helpen bij het tegengaan van cellulite zijn onder meer squats en step-ups.

Hydrateer je huid

Anti-cellulitecrèmes zijn niet zo nutteloos als je zou denken. Ze zorgen er immers voor dat je huid gehydrateerd wordt en dat de vetafvoer in bepaalde probleemzones wordt bevorderd. Een goede hydratatie kan je ook bereiken door voldoende water te drinken.

Eet gezond

Het blijft een waarheid waar je niet omheen kan. Kies je voor een gezond dieet en je zal de voordelen ervan merken op zowel mentaal als lichamelijk vlak. Laat suiker en slechte vetten links liggen en kies voor groenten en fruit.

Vooral vruchten zoals sinaasappels, kiwi's en paprika zijn goede cellulitebestrijders. Ze zitten immers boordevol vitamine C wat de afbraak van collageen tegenhoudt. Dat bevordert op zijn beurt een soepele en beweeglijke huid.

Voldoende nachtrust

Slapen doet wonderen, ook voor je cellulite. Slaap daarom minstens zeven uur per nacht. Een goede nachtrust zal je hormonenbalans en dus ook je huid zeker ten goede komen.