Zijn we verliefd op onze smartphone?

Zijn we verliefd op onze smartphone?

Dat blijkt uit een rondvraag bij 2.000 Britten door het Nationwide Building Society's FlexPlus Current Account. Concreet gaf meer dan de helft toe dat ze geen dag zonder hun smartphone kunnen, terwijl slechts 28% het moeilijker vindt om hun partner een hele dag niet te spreken.

Maar daar stopt het niet. Maar liefst 53% van de mensen grijpt bij het opstaan eerst naar hun smartphone. Pas daarna mompelen ze een "goedemorgen" naar hun wederhelft. En als ze moeten kiezen tussen het vergeten van de verjaardag van hun geliefde of het verliezen van een smartphone, kiest 42% voor de eerste optie.

https://giphy.com/embed/VhuU9t5EUEnni

Wie zichzelf een schouderklopje wil geven omdat ze elke dag face-to-face praten met hun partner, is er ook aan voor de moeite. Want ook al praten koppels gemiddeld drie uur en een half met elkaar, slechts 25% van de tijd luisteren mensen daadwerkelijk aandachtig. De overige 75% zitten te surfen op het internet, te sms'n of checken ze hun sociale media.

"Deze resultaten wijzen erop dat de smartphone een enorm belangrijke plaats verworven heeft in ons dagelijkse leven", besluit onderzoeker Dan King. "In sommige gevallen is het zelfs belangrijker geworden dan onze partner." Hij raadt koppels dan ook aan om eens te kiezen voor een digitale detox, ook al is het maar voor korte tijd. Misschien is Valentijn het uitgelezen moment?