Zeventien doden bij ontruiming van park in noorden van India

Zeventien doden bij ontruiming van park in noorden van India

In de Noord-Indiase stad Mathura zijn minstens zeventien mensen om het leven gekomen bij een poging van de politie om een bezet park te ontruimen. Dat heeft de lokale politie vanmorgen meegedeeld. Meer dan tweeduizend aanhangers van een semireligieuze sekte hielden al ruim twee jaar het park bezet. Maar de toestand in het park liep uit de hand toen de politie hen gisterenavond meedeelde dat ze het park moesten verlaten. Het hooggerechtshof van Allahabad had namelijk beslist dat het park ontruimd moest worden.

"Sommige bezetters beschikten over geweren en pistolen. Ze openden het vuur op de politie", zo zegt politiemedewerker Arun Kumar. "Minstens vijftien bezetters en twee politiemensen werden gedood bij het vuurgevecht dat daarop volgde." Er raakten ook heel wat mensen gewond, vermeldt de politie nog, zonder te vermelden om hoeveel mensen het precies gaat.

Volgens de Indiase media waren de bezetters volgelingen van Subhash Chandra Bose, een politieke activist uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

bron: Belga