Zeven verdachten van aanslagen Brussel voor raadkamer verschenen

Zeven verdachten van aanslagen Brussel voor raadkamer verschenen

De Brusselse raadkamer heeft zich vandaag gebogen over de verdere aanhouding van Mohamed Abrini, Osama Krayem, Ibrahim Farisi, Bilal El Makhoukhi, Hervé B.M, Ali El Haddad Asufi en Youssef El Ajmi, verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel en Zaventem. De beslissing van de raadkamer zal in de loop van de namiddag vallen, zo melden de advocaten van de verschillende verdachten. Die vinden ook dat het onderzoek te traag vooruitgaat. De politie pakte Mohamed Abrini, die al sinds de aanslagen van 13 november in Parijs werd gezocht, op 8 april op in Anderlecht. Hij bekende dat hij de "man met het hoedje" was, die een reiskoffer vol explosieven achterliet in de luchthaven van Zaventem op 22 maart, alvorens op de loop te gaan. Diezelfde dag werd ook Ossama Krayem opgepakt, die tot dan toe bekendstond onder de valse naam "Naïm Al Hamed". Hij was gefilmd in metrostation Pétillon toen hij vluchtig enkele woorden wisselde met Khalid El Bakraoui, die zich enkele minuten later zou opblazen in metrostation Maalbeek.

Samen met Abrini en Krayem werden op 8 april in Laken ook de Rwandees Hervé B.M. (31) en Bilal El Makhoukhi (27) opgepakt. Beiden worden ervan verdacht dat ze Abrini en Krayem hebben helpen onderduiken. El Makhoukhi werd in 2015 nog veroordeeld tijdens het Sharia4Belgium-proces.

Ibrahim Farisi (27) werd op 11 april opgepakt, samen met zijn broer Smail (31). Zij zouden gezorgd hebben voor het appartement in Etterbeek van waaruit Ossama Krayem en Khaled El Bakraoui de ochtend van de aanslagen in Brussel en Zaventem vertrokken zijn. Ali El Haddad Asufi en Youssef El Ajmi worden ook in verband gebracht met dat appartement.

bron: Belga