Zeven op de tien studenten willen elkaar niet belasten met problemen in examenperiode

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zeven op de tien studenten willen hun medestudenten tijdens de examenperiode niet belasten met hun problemen. Dat blijkt uit een enquête van Teleblok bij 731 studenten. De raad van Teleblok aan studenten is daarom duidelijk: trek je niet terug, sluit je niet op, maar sla eens een praatje met medestudenten of lucht je hart bij een goede vriend of vriendin. Achtentachtig procent van de studenten geeft immers aan dat hun medestudenten bij hen terechtkunnen voor steun. En die steun kunnen ze gebruiken. Meer dan 90 procent heeft tijdens de examenperiode momenten waarop ze zich slecht voelen, en bijna zes op de tien studenten voelen zich soms eenzaam.

Contact met medestudenten is nodig om de examenperiode door te komen, zowel "in het echt" als digitaal. "Maar probeer je prestaties niet te meten met anderen", zegt Griet Speeckaert, coördinator van Teleblok. "Met de vraag 'hoe ver zit jij al?' geef je elkaar meer stress dan steun."

Vanaf vandaag tot en met woensdag 28 juni kunnen studenten met examenstress ook opnieuw terecht bij de anonieme en gratis chatlijn Teleblok. Die is elke dag bereikbaar tussen 18 en 23 uur. Op de website www.teleblok.be staan tips om de concentratie hoog te houden en de stress laag. Er is ook een overzicht te vinden van de "blokpunten" die Teleblok ondersteunt en waar studenten samen kunnen studeren en ontspannen.

bron: Belga