Zeven bizarre klachten van toeristen

Zeven bizarre klachten van toeristen

1. Te lui

Wanneer het in de zomer 45 graden is, doet iedere weldenkende Spanjaard zijn shop toe. Maar niet elke vakantieganger is even begripvol voor “die luie winkeluitbaters”. “Ze nemen daar de siësta wel erg letterlijk. Kunnen jullie die siësta niet afschaffen?”, hekelt een familie.

2. Te ver

Voor sommige mensen liggen bepaalde bestemmingen net iets dichter dan voor anderen, maar dat lijkt niet iedereen te beseffen. “Het is niet eerlijk dat wij meer dan negen uur moeten vliegen om naar de Caraïben te komen. We spraken met een Amerikaans gezin en zij waren er binnen vier uur,” klinkt het bij misnoegde toeristen.

3. Te veel curry

En ook de lokale keuken kan al weleens tegenvallen, zeker in India. “Overal krijg je die vreselijke curry's te eten. In restaurants, in ons hotel. Het lijkt wel of dat hun nationale gerecht is. Wij houden niet van pikant. Jammer. Gelukkig was er wel veel vers fruit”, klaagde een ouder koppel.

https://giphy.com/embed/FX4oHUKdrXfBm

4. Te veel Spanjaarden

Sommige mensen hebben liever niet te veel lokale bevolking in de buurt, zeker als die geen Nederlands spreken. “Overal zijn er Spanjaarden in Zuid-Spanje. Echt overal: de taxichauffeurs, het hotelpersoneel, in de winkeltjes in het dorp. Maar wij spreken geen Spaans. En zij begrepen geen Nederlands. Dat zouden jullie toch in de brochure moeten vermelden.”

5. Te vruchtbaar

Een koppel had twee gescheiden bedden gevraagd, maar kreeg toch een kingsize. Toen de twee ontdekten dat de vrouw zwanger was, stelden ze Thomas Cook verantwoordelijk. Het zou namelijk nooit gebeurd zijn als ze een kamer met twee bedden hadden gekregen.

https://giphy.com/embed/3oEdvbQ9SwvLaZTY40

6. Te opgesloten

“Aan de binnenkant van onze deur hing een kaartje: ‘Do not disturb'. We dachten dat we de kamer niet uit mochten van het hotelpersoneel. We snapten niet waarom, want wanneer we naar buiten keken, was het erg druk rond het zwembad”, klinkt het bizarre verhaal van een koppel. “Toen mijn man zich toch tot aan de receptie durfde begeven, deden ze alsof ze niet begrepen waar we het over hadden. De volgende dagen hebben we het ‘verbod' genegeerd en zijn we toch uit onze kamer gekomen.”

7. Te weinig lava

Wanneer enkele toeristen op vakantie gingen in een dorpje aan een vulkaan, hadden ze op wat meer spektakel gehoopt. “Er was geen lava te zien. Volgens ons was het geen vulkaan, maar een berg. We voelen ons bedrogen.”