Zesjarige jongen is jongste Microsoft Professional ter wereld

Zesjarige jongen is jongste Microsoft Professional ter wereld

Een zesjarige jongen uit het Verenigd Koninkrijk draagt de titel van jongste gediplomeerde Microsoft Professional ter wereld. Ayan Qureshi, die met zijn familie in Coventry woont, is geslaagd voor de testen van de technologiereus toen hij slechts vijf jaar oud was.

Zijn vader, Asim Qureshi, vertelde aan The Huffington Post dat zijn zoon al met computers bezig was toen hij drie jaar oud was. "Hij begon te spelen met computers en stukje bij beetje leerde hij het Windows-besturingssysteem kennen. Het groeide uit tot een hobby voor hem."

Toen Asim realiseerde dat zijn zoon een groot talent voor computers had, begon hij hem te helpen met studeren voor het Microsoft Certified Professional examen. De test valideert de IT-professional en technische expertise door middel van strenge en door Microsoft erkende examens.

"In het begin was het niet gemakkelijk," zegt Asim. "Het duurde vele maanden om hem voor te bereiden op het examen. Ayan bestudeerde boeken van Microsoft en thuis heb ik een computerlab opgericht voor hem ter voorbereiding."

De maanden voorbereiding wierpen zijn vruchten af want Ayan is nu een gediplomeerde IT-professional. "Het was moeilijk maar leuk," vertelde de jongen aan BBC News.

Ayan heeft indrukwekkende toekomstplannen. Hij wil op een dag een E-vallei lanceren in het Verenigd Koninkrijk die lijkt op Sillicon Valley in Amerika.