Zes topbestemmingen voor wie er alleen opuit trekt

Zes topbestemmingen voor wie er alleen opuit trekt

Reykjavik, Ijsland

De meest westelijke hoofdstad van Europa telt slechts 120.000 inwoners, waardoor je al snel het gevoel hebt dat iedereen elkaar kent. Je zal altijd wel iemand tegenkomen die dan weer een-zus-van-een-buurman-van-een-neef heeft die je kan helpen. Bovendien is het een van de veiligste plaatsen ter wereld, waar criminaliteit bijna onbestaande is, en kom je terecht in een eigenzinnige stad met een bruisend nachtleven.

Singapore, Singapore

Vele reizigers passeren vaak langs Singapore wanneer ze verder reizen naar andere landen. Toch loont het de moeite om er langer te blijven, zeker als soloreiziger. Volgens TripAdvisor's Women's Travel Survey is de stad zelfs de tweede veiligste bestemming voor vrouwelijke soloreizigers. Bovendien heeft het land een geweldig transportsysteem en spreekt bijna iedereen er Engels. Voor wie van shoppen, lekker eten en glamour houdt, is dit een absolute aanrader.

Dublin, Ierland

Wie zijn eerste stappen zet als soloreiziger, kiest best voor een bestemming dichter bij huis zoals Ierland. Het gras lijkt altijd groener aan de andere kant, maar in Ierland blijkt dat ook echt te kloppen. Bovendien is het the place to be voor bierliefhebbers. De hostels zijn er niet duur en van daaruit kan je gemakkelijk  dagtochten boeken naar de prachtige, ongerepte natuur.

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Abu Dhabi is een van de meest moderne steden ter wereld. De helft van de bevoking bestaat uit expats uit  Azië en het Westen. Vandaag is een futuristische stad met een klein miljoen inwoners en een skyline waar vele Amerikaanse steden jaloers op zijn. Daarnaast is het ook een ware cultuurmetropool met moderne en traditionele kunst en architectuur. Zo kan je er muziek- en balletvoorstellingen bijwonen en kunst- en fotografietentoonstellingen bezoeken. In deze hippe stad zal je als single nooit uit de toon vallen.

San Carlos de Bariloche, Argentinië

Op het eerste zicht heeft dit mondaine bergstadje in Argentinië bijzonder veel weg van een dorp in Oostenrijk of Zwitserland. San Carlos de Bariloche bestaat volledig uit huizen en winkels in klassieke Europese bouwstijl. Het waren de Zwitserse en Duitse immigranten die zich lieten inspireren door hun thuisland. De stad ligt echt aan de voet van het Andesgebergte en wordt omringd door meren, bergen en nationale parken. Hoewel het een kleine stad is, valt er heel wat te beleven en worden er voor de backpackers excursies naar de natuurparken georganiseerd.

Lviv, Oekraïne

Deze stad in het westen van Oekraïne, vlak aan de grens met Polen, is de verborgen parel van het land. Dit goed bewaarde geheim wordt dan ook nog niet overrompeld door toeristen. Het oude stadscentrum overleefde de twee wereldoorlogen en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Hoewel er in het land politieke onrust heerst, valt dat niet te merken aan de stad. Het is er zelfs veiliger dan in pakweg Barcelona of Rome.

 

Tips

  • Ga naar een land waar je de taal kent. Als je de anderen begrijpt, leg je sneller contacten en voel je je minder eenzaam.
  • Laat op de sociale media weten waar je naartoe trekt. Misschien woont er wel een familielid van een van je Facebookvrienden in het land van jouw bestemming.
  • Logeer in een gezellige bed and breakfast of hostel. Daar kom je sneller andere soloreizigers tegen dan in een hotel, waar privacy erg belangrijk is.
  • Is de drempel om alleen op restaurant te gaan te groot? Zet je aan de bar, zo leg je sneller contacten. Neem een boek of magazine mee voor als de gesprekken niet vlotten. lopen.