Zes doden bij aanval op moskee in Québec

Zes doden bij aanval op moskee in Québec

Volgens getuigen zouden drie gewapende mannen het vuur hebben geopend op de zowat veertig aanwezigen voor het avondgebed in het islamitisch centrum in Québec City. Dat meldt persagentschap Reuters. Behalve de zes doden vielen er ook minstens acht gewonden.

«Laffe aanval»

De politie van Québec heeft bevestigd dat ze twee mensen heeft opgepakt, en sluit niet uit dat er nog een derde verdachte is. Helemaal zeker is dat echter niet. Een van de daders zou opgepakt zijn aan de moskee. De andere is met een auto weggevlucht, maar belde dan zelf de politie en gaf zich over.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft de aanval op Twitter veroordeeld. «Vanavond rouwen de Canadezen voor zij die gedood werden bij een laffe aanval op de moskee in Québec City. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families.» Volgens Trudeau gaat het om een terroristische aanval. «Québec is een open-minded stad waar iedereen in vrede en respectvol samenleeft», zei burgemeester Regis Labeaume. «Ik vraag de mensen om samenhorig en solidair te zijn.»

Beveiliging

Volgens een getuige zou een van de aanvallers «Allahu Akbar» geroepen hebben, maar dat nieuws werd nog niet bevestigd door de autoriteiten. In het hele land zijn strengere veiligheidsmaatregelen van kracht. En ook in de VS wordt extra beveiliging voorzien. Volgens NBC News is dat al zeker het geval in New York