Zege in openingswedstrijd zorgt voor gemoedsrust bij Spanje

Zege in openingswedstrijd zorgt voor gemoedsrust bij Spanje

"Deze zege zorgt voor gemoedsrust bij ons", vertelde draaischijf en Man van de Match Andrés Iniesta na de met 1-0 gewonnen wedstrijd met Spanje tegen Tsjechië op de eerste speeldag in groep D. La Roja leek in Toulouse nochtans lange tijd op een scoreloos gelijkspel af te stevenen. "We hebben nooit gewanhoopt, want we spelen vaak tegen ploegen die achterin alles gesloten houden."

"Hopelijk kunnen we op de ingeslagen weg voortgaan", vulde doelpuntenmaker Gerard Piqué verder aan. "We hadden de meeste kansen en verdienden dus ook te winnen. In de eerste helft hadden we het soms wat lastig, maar ook toen kregen we al mogelijkheden om te scoren. De ploeg heeft fantastisch werk geleverd."

Spanje begint een groot toernooi nog eens met een zege, na een draw tegen Italië op het EK 2012 en een nederlaag tegen Nederland op het WK in 2014. "We weten dat een zege in die eerste wedstrijd belangrijk is. Nu hebben we drie punten en kunnen we met vertrouwen toeleven naar onze tweede match", besloot Piqué.

In tegenstelling tot de doelpuntenmaker zag aanvoerder Sergio Ramos wel dat Spanje het niet makkelijk had tegen Tsjechië. "Niemand had op voorhand ook beweerd dat het vlot zou gaan", bekende de verdediger van Real Madrid. "Achterin hielden ze de boel goed gesloten. Het had natuurlijk makkelijker geweest als we in de eerste helft al hadden gescoord, dan hadden zij hoger moeten gaan spelen."

bron: Belga