Zeeleeuw sleurt meisje het water in

Zeeleeuw sleurt meisje het water in

Fisherman's Warf is een van de populairste trekpleisters van het Canadese stadje Steveston. Heel wat toeristen brengen een bezoek aan de pier om zeeleeuwen te spotten. Af en toe komen deze beesten best dichtbij.

Gevaarlijke uithaal

In eerste instantie zijn de toeristen in de zevende hemel omdat de nieuwsgierige zeeleeuw toenadering zoekt, tot hij plots een klein meisje bij haar jurk grijpt en in het water trekt. Een omstaander twijfelt geen seconde en duikt in het water om het meisje te redden. Uiteindelijk liep ze geen verwondingen op en kwam ze er met de schrik vanaf.

Een student wist het incident te filmen en postte het op YouTube. Op amper twee dagen tijd is de video al ruim 7 miljoen keer bekeken.

Kritiek

De ouders krijgen veel kritiek te verduren. Voor de uithaal van de zeeleeuw, probeerden ze het dier te lokken met broodkruimels. Nochtans hangen er op de pier verschillende bordjes om toeristen te waarschuwen dat ze de dieren geen voedsel mogen geven. "Je gaat toch ook niet voor een beer staan men een sandwich in je hand", stelt Robert Kiesman, de voorzitter van de Steveston Harbour Authority, opvallend scherp tegen CBC News.

Ook op Twitter zijn de reacties niet mals. Heel wat socialemediagebruikers vinden dat de ouders voorzichtiger hadden moeten zijn. "Wat een idioten. Eigen schuld, dikke bult", klinkt het meermaals. "De natuur is geen Disneyfilm. Ik hoop dat het meisje oké is", reageert iemand anders.

@QuirkyGirl69 @bmeckie @MichaelFujiwara Exactly. Total idiots. They asked for this - Ignoring rule-don't feed wildlife.

Should have removed girl after he popped up 1st time. pic.twitter.com/Tvl8domZzM

— Holly M. ?? (@Hollymcc3) 21 mei 2017

@MichaelFujiwara @CaNuckinFutz They never should've let the kid get that close. Nature isn't a Disney movie. I hope she's ok.

— Tony Smolock (@smoboy) 21 mei 2017