Zanevska in tranen na verlies in kwalificaties: "Zeer hard"

Zanevska in tranen na verlies in kwalificaties: "Zeer hard"

Maryna Zanevska (WTA 167) had in het Melbourne Park tranen in de ogen na haar verlies in de eerste kwalificatieronde van de Australian Open op tennisbaan 22. Zanevska verloor met 7-5, 6-7 (2-7) en 6-2 van de 22-jarige Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA 140). De wedstrijd duurde 2 uur en 42 minuten. "Ik heb alles gegeven, maar dat was niet genoeg", zei Zanevska. "Ik weet niet of ik de betere was van de twee speelsters. Ik had vrij veel kansen, maar zij heeft gewonnen. Bravo! Ik heb meer winnende punten dan haar gemaakt (38 tegen 15, nvdr), maar zij was meer solide. Na winst in de tweede set zou je zeggen dat het moeilijkste achter de rug was, maar ik was zeer moe. Ik heb te veel hoogtes en laagtes gekend. Ik heb heel goed gespeeld, maar slechts bij momenten."

Vorig jaar stond Maryna Zanevska nog op de hoofdtabel van de Australian Open, nadat ze was opgevist als 'lucky loser'. In de eerste ronde verloor ze van Jennifer Brady uit de VS. Deze keer is ze al uitgeschakeld nog voor het toernooi echt is begonnen.

Wat nu? "Ik weet het niet. Ik ga een douche nemen en proberen om te kalmeren. Ik heb al een paar maanden geen wedstrijd meer gewonnen. Ik kan er zelfs geen dag meer op plakken. Kortom, mijn vertrouwen is niet erg groot. Ik speel hier niet in het dubbel. Wellicht keer ik nu terug naar België. Blijven werken. Er is geen andere oplossing", besluit Zanevska.

bron: Belga