Zacht weer met opklaringen

Zacht weer met opklaringen

Deze namiddag is het erg zacht en meestal droog met af en toe mooie opklaringen. Een lichte regenzone bereikt de kuststreek op het einde van de dag en trekt 's avonds en 's nachts noordoostwaarts over het land. Maxima van 6 tot 13 graden, zo meldt het KMI. Vrijdag is het op de meeste plaatsen droog en krijgen we tussen de wolkenvelden door enkele mooie opklaringen, zeker in het noordwesten van het land. Zaterdag krijgen we veel bewolking met geleidelijk regen vanaf de Franse grens. Het is niet uitgesloten dat er op de hoogste plaatsen van het land tijdelijk ook wat natte sneeuwvlokken vallen. Zondag is het zwaarbewolkt met regen. In de Ardennen valt smeltende sneeuw en sneeuw. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 7 graden elders. De wind waait matig en krimpt van het oosten naar het noorden.

Maandag is het eerst nog zwaarbewolkt met regen en in de Ardennen sneeuw. Geleidelijk verschijnen er opklaringen. Er kunnen nog buien vallen, die in de Ardennen opnieuw winters kunnen zijn. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden. De wind waait matig uit het noordwesten. Dinsdag neemt de bewolking snel toe en volgt er regen aan de kust, regen of smeltende sneeuw in het binnenland en sneeuw in de Ardennen. De maxima liggen rond 5 graden. De wind waait matig uit zuidelijke richtingen.

Woensdag krijgen we opklaringen. Er is ook kans op buien, die winters kunnen zijn in de Ardennen. Maxima rond 4 of 5 graden bij een matige wind uit west tot noordwest. Vanaf donderdag krijgen we droger weer met meer zon, maar het wordt dan wel kouder. We krijgen lichte nachtvorst en overdag temperaturen van minder dan 5 graden.

bron: Belga