YES! "Te lelijke" Melissa nam wraak op haar pesters door élke dag een selfie te posten

YES! "Te lelijke" Melissa nam wraak op haar pesters door élke dag een selfie te posten

De 39-jairge journaliste uit Illinois lijdt aan het Freeman-Sheldon-syndroom; een zeldzame aandoening waardoor ze gewrichtsmisvormingen heeft en haar hoofd en gezicht afwijkingen vertonen.

Perfecte slachtoffer

De pesterijen begonnen nadat Melissa vorig jaar een anti-Trump opiniestuk voor CNN schreef. Online trollen zagen in haar het perfecte slachtoffer. De journaliste werd onder andere uitgemaakt voor walvis en blobvis, Maar de emmer van Melissa liep pas echt over toen ze van een wildvreemde te horen kreeg dat ze haar zouden moeten verbieden om foto's van zichzelf te plaatsen omdat ze zo lelijk is.

During the last round of trollgate, people said that I should be banned from posting photos of myself because I'm too ugly. So I'd just like to commemorate the occasion with these 3 selfies... ???? pic.twitter.com/9ZuSYFOtwv

— Melissa Blake (@melissablake) September 7, 2019

Melissa besliste om terug te slaan en nam wraak door exact te doen wat ze niet wilden: de vrouw postte een jaar lang elke dag een selfie op haar Instagram en Twitter. In een klap werd ze een grote inspiratiebron voor vele anderen, en niet alleen mensen met een beperking.

Grote overwinning

Elke selfie betekende voor haar een grote overwinning: “Ik veronderstel dat het een soort ritueel is geworden, een die me troost en geluk heeft gebracht, om nog maar te zwijgen van de lessen die ik eruit heb geleerd”, schreef ze in een artikel voor Refinery29.

De journaliste had nooit gedacht dat ze het vol zou houden om een jaar lang selfies te maken en te posten. “Ik ontdekte dat ik door deze foto's en posts mezelf  leerde kennen op andere manieren. Na elke selfie, voelde ik me comfortabeler in mijn eigen lichaam en ontdekte ik een vrijheid die ik nooit eerder gevoeld heb als vrouw met een beperking.”