Yellow Tigers gaan onderuit tegen Zuid-Korea

Yellow Tigers gaan onderuit tegen Zuid-Korea

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 19) hebben vandaag in de Nations League met 3-0 verloren van Zuid-Korea (FIVB 9). De setstanden waren 25-15, 25-17 en 25-21. Voor de Yellow Tigers was het de vierde wedstrijd in de prestigieuze landencompetitie, de eerste in het Chinese Macau. Vorige week waren ze aan de slag in het Bulgaarse Ruse. Daar wonnen ze van Japan (FIVB 6, 3-1) en van het thuisland (FIVB 16, 3-2) en verloren van de Verenigde Staten (FIVB 3, 0-3), de titelverdediger.

Morgen speelt het team van coach Gert Vande Broek tegen gastheer en olympisch kampioen China (FIVB 2), donderdag wacht Thailand (FIVB 14).

Van 4 tot 6 juni organiseert België in Kortrijk drie wedstrijden, tegen Rusland (FIVB 5), Polen (FIVB 26) en wereldkampioen Servië (FIVB 1). Voor de vierde speelweek (11-13 juni) trekken de Tigers naar Duitsland. Ze nemen het in Stuttgart op tegen de Duitsers (FIVB 15), Nederland (FIVB 7) en de Dominicaanse Republiek (FIVB 10). De vijfde en laatste speelweek (18-20 juni) vindt plaats in Turkije, met duels in Ankara tegen het gastland (FIVB 12), Italië (FIVB 8) en Brazilië (FIVB 4).

Vorig jaar wisten de Yellow Tigers zich met een dertiende plaats te verzekeren van het behoud. België won in totaal vier keer en ging elf keer onderuit. Naast België nemen in deze editie ook Polen, nieuwkomer Bulgarije (ter vervanging van Argentinië) en de Dominicaanse Republiek deel als challenger. Het laagst gerangschikte challengerteam degradeert.

De eindronde met zes wordt net als vorig jaar gehouden in het Chinese Nanjing. In 2018 haalden de Verenigde Staten het met 3-2 van Turkije in de finale.

bron: Belga