Yassine El Ghanassy in beroep tegen rijverbod van ruim zes maanden

Yassine El Ghanassy in beroep tegen rijverbod van ruim zes maanden

Profvoetballer Yassine El Ghanassy (28) heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling door de politierechtbank tot 3.360 euro boete en ruim zes maanden rijverbod. Op een moment dat hij eigenlijk nog niet opnieuw mocht rijden, negeerde de flankaanvaller in Oostende een rood verkeerslicht. De feiten speelden zich af op 1 november 2016, toen El Ghanassy nog uitkwam voor KV Oostende. De politie stelde vast hoe de ex-Rode Duivel een rood verkeerslicht aan zijn laars lapte. Bovendien mocht de voetballer op dat moment helemaal niet achter het stuur zitten. Na een vorig rijverbod had hij immers zijn rijexamens nog niet opnieuw afgelegd.

Voor het negeren van het rood verkeerslicht werd El Ghanassy op 19 november door de politierechter bij verstek veroordeeld tot een boete van 360 euro en 15 dagen rijverbod. Het rijden ondanks het rijverbod leverde hem 3.000 euro boete en zes maanden rijverbod op.

In beroep legde de verdediging uit dat er op administratief vlak één en ander is misgelopen. "Blijkbaar worden er nog steeds rappels gestuurd naar een adres in Oostende waar hij al drie jaar niet meer ingeschreven is", aldus meester Brecht Maus. De advocaat benadrukte ook dat alle feiten van El Ghanassy uit dezelfde periode dateren.

Yassine El Ghanassy liep in totaal al een twintigtal veroordelingen op voor verkeersinbreuken. Zo kreeg hij al een effectieve celstraf van zes maanden en werd zijn Porsche Carrera verbeurdverklaard. "Het zou nuttig zijn moest uw cliënt een keer zelf verschijnen op de zitting", zei de voorzitter opnieuw. Volgens meester Maus ligt dat nogal moeilijk voor de speler van het Saoedische Al-Raed. "Van zijn trainer krijgt hij geen toestemming om kort voor het weekend snel over en weer te vliegen."

De rechtbank doet uitspraak op 7 juni.

bron: Belga