WTA Rome - Maria Sharapova moet strijd staken wegens dijblessure

WTA Rome - Maria Sharapova moet strijd staken wegens dijblessure

Maria Sharapova (WTA-211) is er dinsdag niet in geslaagd zich voor de achtste finales van het WTA-toernooi in Rome (3.076.495) te plaatsen. Wegens een dijblessure moest de 30-jarige Russin in de tweede ronde de strijd staken tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA-22). Sharapova gooide de handdoek bij een 2-1 voorspring in de derde set. De eerste had ze met 4-6 verloren, de tweede met 6-3 gewonnen.

Door haar opgave zal de voormalige nummer een van de wereld nu op een wildcard moeten rekenen om rechtstreeks op de hoofdtabel van Wimbledon te komen. Voor Roland-Garros werd die haar dinsdag nog ontzegd. In Wimbledon zal ze wel minstens in de kwalificaties mogen starten.

Op het gravel in de Italiaanse hoofdstad speelde Sharapova haar derde toernooi sinds ze een dopingschorsing van vijftien maanden uitzat. Op het Australian Open van 2016 werd de "Tsarina" betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium. Bij haar comeback bereikte ze eind april in Stuttgart de halve finales, in Madrid ging ze er vorige week eveneens in de tweede ronde uit.

.

bron: Belga