WTA Peking: Elise Mertens moet al na een ronde inpakken

WTA Peking: Elise Mertens moet al na een ronde inpakken

Elise Mertens is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi in de Chinese hoofdstad Peking. Het vijftiende reekshoofd verloor in drie sets van de Chinese Shuai Zhang: 6-1, 3-6 en 6-3 na 1 uur en 48 minuten. Mertens wist in de tweede set een 3-1 achterstand nog om te zetten in setwinst. Haar Chinese opponente kwam in eenzelfde situatie terecht in de derde set, en wist eveneens haar achterstand om te buigen: 6-3.

Een week geleden sneuvelde Mertens ook al in de openingsronde van het WTA-toernooi in Wuhan, waar ze wel de dubbeltitel pakte. Toen was de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich te sterk.

Eerder op de dag strandde ook Alison Van Uytvanck in de eerste ronde in Peking. Ze ging met 7-5 en 6-4 onderuit tegen de Tsjechische qualifier Katerina Siniakova.

Kirsten Flipkens wist zich wel te plaatsen voor de tweede ronde. De Kempense haalde het in drie sets van de Britse kwalificatiespeelster Katie Boulter: 4-6, 6-2 en 7-5. In de volgende ronde neemt Flipkens het op tegen elfde reekshoofd Kiki Bertens. In de onderlinge confrontaties met de Nederlandse leidt Flipkens met 4-1.

Flipkens dubbelt nog aan de zijde van de Roemeense Raluca Olaru tegen de Tsjechische Lucie Hradecka en de Russin Ekaterina Makarova.

bron: Belga